dimecres, 30 de març de 2011

L'EMA guanya el II Premi Europeu de la Prevenció de Residus

La campanya Millor que nou, 100% vell de l’Entitat del Medi Ambient de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha rebut el II Premi Europeu de la Prevenció de Residus, en la categoria Administració pública. Han optat al Premi 90 iniciatives dutes a terme a 33 regions de 24 països.

Joan Miquel Trullols (primer de la dreta) ha recollit el Premi en nom de l'Entitat del Medi Ambient;
el seu costat, Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya

La campanya Millor que nou, 100% vell de l’Entitat del Medi Ambient de l'Àrea Metropolitana de Barcelona propugna allargar la vida dels objectes fins que realment hagin esgotat la seva vida útil.

Per això, informa de les possibilitats de reutilització d'objectes amb els tallers de reparació, les botigues de segona mà i els mercats i webs d’intercanvi.

El lliurament de guardons s'ha celebrat a Brussel·les el passat 28 de març. El jurat del Premi estava format per especialistes europeus independents en matèria de prevenció de residus.

El Premi vol distingir iniciatives realitzades en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, celebrada el novembre de 2010 en 33 regions de 24 països diferents; durant la Setmana es van organitzar 4.346 activitats, 266 de les quals a Catalunya.

A l'àmbit català ha estat guardonat un altre projecte, en aquest cas en la categoria Empreses. Es tracta del projecte "Reducció d’envasos al sector vitivinícola" del Grup Codorniu. A més, una tercera candidatura catalana formada per l’empresa Urbaser i l’Escola Superior de Disseny Elisava ha estat finalista en la categoria Altres.


Janez Potočnik's support message to the EWWR © EC

La Setmana 2011
La Setmana de Prevenció de Residus s'engloba en el si d'un projecte europeu de tres anys de durada, que compta amb el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea, i té com a socis principals ADEME (Agència del Medi Ambient i Control de l'Energia de França), líder del projecte; ACR + (Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible dels Recursos); IBGE (Institut de Gestió Ambiental de la Regió de Brusel·les) i LIPOR (Servei Intermunicipal de Gestió dels Residus del Gran Porto), a més de l'ARC (Agència de Residus de Catalunya).

L'objectiu del projecte és l'organització anual de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, la qual vol fomentar entre la població les bones pràctiques per generar menys residus.

Aquest any, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 19 al 27 de novembre.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada