dimecres, 2 de febrer de 2011

L’AMB posa en marxa la recollida de càpsules de begudes monodosi

  • Prop de 550 punts de recollida donen servei a més de 3 milions de ciutadans i ciutadanes.
  • D'aquesta forma s’amplia la xarxa de recollida de càpsules que va iniciar l’Ajuntament de Barcelona fa 8 mesos.
  • L’objectiu del sistema és el reciclatge integral, tant dels materials que composen la càpsula com del residu orgànic del seu interior.
  • Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Entitat del Medi Ambient (EMSHTR) de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Nespresso i Nescafé Dolce Gusto
El dia 1 de febrer, s'ha posat en marxa el servei de recollida i posterior reciclatge de totes les càpsules de begudes mono-dosi, en el conjunt de municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

El sistema es fa a través de la xarxa metropolitana de deixalleries fixes i mòbils, que compta amb un total de 537 punts de recollida, amb contenidors específics i diferenciats per a les càpsules de begudes monodosi de plàstic i les d’alumini.

La iniciativa conjunta de l’Entitat del Medi Ambient, Nespresso i Nescafé Dolce Gusto suposa una millora tant per la gestió sostenible de residus, com per la promoció d’actituds responsables i bones pràctiques dels consumidors i consumidores.

El projecte de recollida i reciclatge de càpsules mono-dosi: un model per a tota Europa
Per la seva complexitat i diversificació d’instal·lacions, el sistema de recollida i reciclatge de càpsules de begudes monodosi esdevé un model per a tota Europa.

Als Punts Verds de Barcelona, ara se sumen 36 deixalleries fixes i 12 de mòbils amb 378 parades per a la recollida de les càpsules a la resta de municipis metropolitans. Els prop de 550 punts de recollida converteixen aquesta xarxa en una de les més extenses i competitives de tota Europa.

Siresa, l’empresa pública encarregada de la gestió logística de la xarxa de deixalleries i punts verds de l’àrea metropolitana de Barcelona, assumeix el transport de les càpsules de beguda monodosi recollides a tot el territori metropolità fins a les plantes de tractament.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada