divendres, 30 de setembre de 2011

El Tetris inspira un banc fet amb residus reciclats


Córdoba Recicla Sociedad del Estado (CReSE), l'empresa responsable de la recollida de residus de la ciutat argentina de Córdoba, va encarregar una intervenció urbana que contribuís a informar sobre la importància de separar selectivament els residus i a motivar les ciudanes i ciutadans a fer-ho a casa seva. Vaja, els mateixos objectius que persegueix el COR!

El resultat ens sembla un bon exemple de com fer les coses. Una veritable acció de carrer (street marketing o marketing de guerrilla, com ens agrada més dir).

La gent de DESIGNO-patagonia, inspirant-se en el joc Tetris, va dissenyar un conjunt de vuit escultures-bancs que deixen a la vista diferents materials reciclables... Des del dia 1 de setembre estan col·locades a la plaça d'Espanya de la ciutat Argentina. Veiem unes imatges:


Els bancs Tetris
Els bancs contenen paper, llaunes fèrriques, vidre, plàstic PET , niló, EPS (porexpan), alumini i tetrabric. A més, cada banc incorpora un breu text sobre el material i el seu reciclatge.


La intervenció s'ha fet amb la col·laboració de les cooperatives del Centro Modelo de Reciclado de CReSE, un fet que no té res d'anecdòtic. En aquest centre hi treballen més de 130 persones de dues cooperatives de cartoneros: Reciclado e Inclusión y Cartoneros Organizados.

Fa menys d'un any aquestes persones treballaven al carrer, moltes vegades amb tota la familia. Es dedicaven a recollir tot el que trobaven, ho posaven en un carretó (en el millor dels casos, un carro tirat per un cavall!) i ho venien a intermediaris, coneguts com galponeros.

Un altre dia parlarem més a fons dels "recicladors o recuperadors informals", persones que malviuen de recol·lectar residus i que, depenent de les zones i països, es coneixen com cartonero, ciruja, pepenador, buzo, catador, etc. Per ara, us deixem amb un vídeo.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada