bloc
noticies
novetats

divendres, 30 de setembre del 2011

El Tetris inspira un banc fet amb residus reciclats


Córdoba Recicla Sociedad del Estado (CReSE), l'empresa responsable de la recollida de residus de la ciutat argentina de Córdoba, va encarregar una intervenció urbana que contribuís a informar sobre la importància de separar selectivament els residus i a motivar les ciudanes i ciutadans a fer-ho a casa seva. Vaja, els mateixos objectius que persegueix el COR!

El resultat ens sembla un bon exemple de com fer les coses. Una veritable acció de carrer (street marketing o marketing de guerrilla, com ens agrada més dir).

La gent de DESIGNO-patagonia, inspirant-se en el joc Tetris, va dissenyar un conjunt de vuit escultures-bancs que deixen a la vista diferents materials reciclables... Des del dia 1 de setembre estan col·locades a la plaça d'Espanya de la ciutat Argentina. Veiem unes imatges:


Els bancs Tetris
Els bancs contenen paper, llaunes fèrriques, vidre, plàstic PET , niló, EPS (porexpan), alumini i tetrabric. A més, cada banc incorpora un breu text sobre el material i el seu reciclatge.


La intervenció s'ha fet amb la col·laboració de les cooperatives del Centro Modelo de Reciclado de CReSE, un fet que no té res d'anecdòtic. En aquest centre hi treballen més de 130 persones de dues cooperatives de cartoneros: Reciclado e Inclusión y Cartoneros Organizados.

Fa menys d'un any aquestes persones treballaven al carrer, moltes vegades amb tota la familia. Es dedicaven a recollir tot el que trobaven, ho posaven en un carretó (en el millor dels casos, un carro tirat per un cavall!) i ho venien a intermediaris, coneguts com galponeros.

Un altre dia parlarem més a fons dels "recicladors o recuperadors informals", persones que malviuen de recol·lectar residus i que, depenent de les zones i països, es coneixen com cartonero, ciruja, pepenador, buzo, catador, etc. Per ara, us deixem amb un vídeo.

La Riera, una telenovel·la molt R. Famos@s R [3]

Rodatge de La Riera (Pau Fabregat)
El plató de La Riera ha servit perquè Lluís, Nil. Marina i Mireia, o millor dit, els actors i les actrius que donen vida a aquests personatges de la telenovel·la es declarin públicament partidaris de les 3R i fans del Moviment R, la campanya 2.0 del projecte Life COR.

La Riera és una telenovel·la, de gran audiència, que s'emet cada migdia de dilluns a divendres per TV3 i als vespres pel 33. L'audiència d'ahir, 29 de setembre, molt similar a la dels altres dies, la situa per sobre del 21% del share, amb 382.000 teleespectadors.

Audiència d'ahir (Focus Media)
La telenovel·la gira a l'entorn de la família Guitart-Riera i l'escenari principal és can Riera, el restaurant que regenta en un poble de la costa, al Maresme. Els principals personatges són els quatre fills (Claudi, Ernest, Lluís i Sergi) i la mare (Mercè, encarnada per Mercedes Sampietro). El primer capítol del culebrot es va emetre el 10 de gener de 2010.


Jordi Cadellans / Lluís Guitart Riera

Jordi Cadellans és l'actor que interpreta en Lluís (tercer fill de la família Guitart Riera) que treballa a la part del bar de l'entrada del restaurant, fa els cafès i serveix les taules.


Peter Vives / Nil Guitart Pla

Peter Vives encarna el Nil, net del patriarca de la família. És un nen de papà, que acaba treballant a la cuina de can Riera.


Estel Solé / Marina Vallverdú Roig

Estel Solé, actriu i poeta, interpreta Marina, la novia d'en Nil.


Margalida Grimalt / Mireia Flaquer Boix

Margalida Grimalt és l'actriu que dóna vida a Mireia, cambrera de Can Riera.

Margarita Grimalt i Ferran Lahoz, en nom de l'Acadèmia del Cinema Català, van llegir el manifest del Moviment R en el 18 Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient (FICMA).

Gràcies Margarida, gràcies Estel, gràcies Peter i gràcies Jordi!