bloc
noticies
novetats

dijous, 5 de gener del 2012

R-estrena el Nadal: recicla el teu avet

Si heu optat per l'arbre de nadal natural, el millor que podeu fer es reciclar-lo passades les festes.

Si el porteu als punts de recollida municipals o deixalleries, es convertirà en compost (un fertilitzant orgànic natural) o bé en "mulching". El "mulching" és un derivat de residus vegetals triturats que s'utilitza en la jardineria ecològica: es diposita al sòl en zones verdes, talussos i jardins i aporta nutrients, ajuda a retenir la humitat i evita les males herbes.

Barcelona
Teniu informació de la ubicació dels 221 punts de recollida al web de l'Ajuntament i al de Nadal 2011 Barcelona.

Badalona
El dilluns dia 9 comença la campanya de recollida d'avets. No hi ha punts especials de recollida selectiva, els arbres s'han de deixar al costat dels contenidors de resta (mai a dins) i seran recollits diàriament per la brigada municipal. Més informació al web de l'Ajuntament.

Castelldefels
Del 9 al 23 de gener, amb 16 punts de recollida especials per tot el municipi. Consulteu-los al web d'informació municipal.

Cerdanyola del Vallès
Cerdanyola del Vallès no disposarà de servei específic de recollida d'avets. Des de l'Ajuntament recomanen als ciutadans adreçar-se a la deixalleria municipal per a poder reciclar els arbres com a compost.

Cornellà de Llobregat
A Cornellà de Llobregat no es disposarà de punts de recollida específics. El Departament de Medi Ambient recomana deixar els avets al costat dels contenidors de rebuig de dilluns a divendres de forma que els pugui recollir la brigada municipal.

Esplugues de Llobregat
La campanya de recollida d'arbres al municipi d'Esplugues dura del 2 al 16 de gener. Els arbres s'han de dipositar sense test ni terra a un dels 12 punts de recollida específics (consulteu les adreces al web municipal). Alternativament, es podran dur a la deixalleria Esplugues - Sant Joan Despí.


El Prat de Llobregat
L'Ajuntament ha distribuit per tot el municipi 8 punts de recollida d'arbres que estaràn a disposició dels ciutadans fins el 22 de gener. Recomanen treure'n tots els guarniments. Una altra opció és, com a la resta de municipis, portar-los a la deixalleria municipal. El plànol amb la ubicació dels punts de recollida els podeu consultar al següent web (Informació Municipal de l'Ajuntament).

Ripollet
L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Ripollet ha instal·lat diversos punts de recollida d'arbres de Nadal fins al dia 20 de gener. També es poden portar a la deixalleria municipal a la Carretera de Santiga s/n. Més informació al web d'informació municipal o al telèfon del servei de neteja 900 50 22 73.

Santa Coloma de Gramenet
L'ajuntament disposa fins el 14 de gener de cinc punts de recollida a més de la deixalleria municipal i els dos punts verds. Les adreces les podeu consultar al web de l'Ajuntament.

Sant Boi de Llobregat
Des del dia 6 de gener i fins al 22, ambdós inclosos, l'Ajuntament situa sis punts de recollida especials repartits per la ciutat, a Plaça Catalunya, Plaça Generalitat, davant el FFCC, etc. Les adreces exactes les podeu consultar al web de l'empresa municipal de serveis de neteja Coressa.

Sant Joan Despí
Del 7 al 15 de gener es podran dipositar els avets a vuit punts de recollida especials situats a tots els barris del municipi. Consulteu les adreces al web de l'Ajuntament.

Tiana
Es poden portar a la deixalleria però també ofereixen un servei de recollida porta a porta prèvia trucada telefònica als serveis municipal de medi ambient.


En qualsevol altre cas, podeu trucar al telèfon d'informació del vostre ajuntament o adreçar-vos a la deixalleria o punt verd més proper i us informaran de formes i horaris de recollida. Consulteu el següents documents per trobar les adreces i telèfons:


Explica'ns com has reciclat el teu Nadal
Comparteix-ho al nostre bloc o a les xarxes socials

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada