bloc
noticies
novetats

diumenge, 1 d’abril del 2012

PARTICIPA, TE TOCA


FAN3, la Fundación Antena3 dedicada a la infància i primera joventut, ha posat en marxa TE TOCA, el projecte d'escolta i participació que aquest any promou la sensibilització i la mobilització en torn els residus.

Com generar menys residus

TE TOCA convida els joves adolescents, amb edats compreses entre 12 i 16 anys, a reflexionar i enviar les seves idees creatives sobre com generar menys residus.

El concurs on-line té dues categories diferenciades; una proposta d'acció personal: Què puc fer jo?, i una petició al món adult: Què haurien de fer les persones adults?. Cal presentar idees per a les dues propostes.

Es pot participar en el concurs de forma individual o en grup (màxim de 3 persones) i admet diferents formats: document escrit, vídeo o àudio. En aquest enllaç trobareu les bases del concurs. Les propostes guanyadores podran posar en marxa el seu projecte amb l'ajuda de persones expertes en el tema.



El web de TE TOCA dóna molta informació i exemples. Mireu, per exemple, com presenta les 3R, col·locant-les al mateix nivell de: Els tres mosqueteros, Els tres porquets o les tres Àngels de Charlie, i reivindicant posar-les de moda.

Especial interès té la pestanya ¿Sabías que... amb informació sobre els diferents tipus de residus, iniciatives exemplars i gestió de residus. En el cas del tipus de  residus explica quin és el problema que plantejat i què pot fer-hi cadascú. Una única crítica, no inclou els residus orgànics, segurament perquè a la majoria de l'estat espanyol no es fa una recollida segregada de la fracció orgànica i per tant no existeix el contenidor marró.


#IdeasSinDesperdicio

Aquesta és l'etiqueta de la campanya que s'ha inventat un nou contenidor: el CUBELL BLANC, que no admet escombraries sinó idees del tot aprofitables per a generar menys residus.

El públic objectiu del projecte Life COR són els joves majors d'edat. No obstant això, estarem amatents a com evoluciona TE TOCA i us anirem informant de les novetats més interessants. Segur que aprenem molt de les idees de les i els adolescents que participin al concurs.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada