bloc
noticies
novetats

dijous, 27 de setembre del 2012

S'intercanvien residus inorgànics per menjar


A Ciudad de Mèxico es generen quasi 12 mil totes de residus municipals a l'anys, dels quals només un 12% es reciclen. Per canviar aquesta situació la Secretaria del Medio Ambiente del govern de Mèxic DF està desenvolupant una interessant iniciativa.

El Mercado del Trueque de la Ciudad de Mèxico té per objectiu mostrar a la ciutadania de forma tangible i directa el valor dels residus separats de forma correcta. Així per l'aportació de residus reciclables els ciutadans i ciutadanes reben punts verds per bescanviar per productes agrícoles de temporada de Km 0.

Els residus admesos en el Mercat són vidre, paper i cartró, llaunes d'alumini, ampolles de PET i tetrabrics, així com petits residus d'aparells elèctrics i electrònics. Per tal que hi pugui participar molta gent, cada persona ha de portar un mínim d'una quilo i com a màxim, 10 quilos



Cada primer diumenge de mes
El passat mes de març es va celebrar el primer Mercado del Trueque, amb un resultat de 12 tones de residus recollits. El setembre ja ha tingut lloc la setena edició.




image
image
image
image
image
image
image
image



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada