dissabte, 17 de novembre de 2012

La teva roba crea llocs de treball!


L’Ajuntament de Barcelona i la fundació Formació i Treball han signat un conveni que permet passar a recollir, a domicili i de forma gratuïta, la roba usada, sabates, roba de la llar i altres residus tèxtils que els ciutadans ja no volen. El nou servei porta per nom Fes Renéixer la Teva Roba i ha començat a funcionar fa un mes: el 16 d'octubre.

La iniciativa persegueix un doble objectiu:
  • Facilitar i incrementar la recollida de roba usada, la seva selecció, reutilització i/o reciclatge.
  • Afavorir la inclusió social i la inserció en el món laboral de persones en situació de vulnerabilitat.
Amb el nou servei de porta en porta, els barcelonins i barcelonines poden lliurar un mínim de dues bosses de roba i complements tèxtils a la Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Roba Amiga i promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona. Per fer-ho només cal trucar al 902 226 226, Telèfon del Civisme, o al 010.


15 llocs de treball

La roba i recollida es transporta a la planta de reciclatge de Formació i treball on es classifica en funció de l’estat, material i tipologia i per al seu destí final: reciclatge per a la producció d’altres materials o reutilització per a la venda i entrega social.

Tot aquest procés ha permès crear 15 nous llocs de treball entre la població en risc d'exclusió social, que s'han sumat a les 20 persones que ja tenia en plantilla la fundació per a la recollida de roba usada des dels contenidors de Roba Amiga a la ciutat de Barcelona.


enllaç al vídeo

 

500 tones de residus menys cada any

Es calcula que, a Barcelona i a la seva àrea metropolitana, el volum de residus tèxtils pot arribar a significar fins al 7% del residus dipositats en el contenidor de la resta o rebuig. El nou servei es posa en marxa per a contribuir a reduir-ne la quantitat. El seu obecjtiu és arribar a 1.000 tones de roba recuperada en dos anys.

L'entrada en vigor d'aquest serveis de recollida de roba usada a domicili se suma als punts de recollida actuals: els contenidors de Roba Amiga, que són els contenidors taronja que ja existeixen a diferents equipaments i a les deixalleries o punts verds, on es pot continuar portant la roba usada, com fins ara.

Per cert, Roba Amiga ens informa sobre que es pot portat als contenidors (i què no s'hi pot llançar) i ens recomana com fer-ho. En aquest enllaç trobareu els consells per a donar roba usada que es poden resumir en:
  • Als contenidors de roba o als punts verds es pot portar qualsevol producte tèxtil en bon estat: roba de vestir i de la llar (llençols, tovalloles, etc) i sabates, bolsos, cinturons...
2. Com ho he de fer?
  • La roba s'ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada dins dels contenidors.
  • Les sabates aparallades, lligant-les pels cordons o bé amb cinta i dins d'una bossa.
  • Altres elements com cinturons i bolsos intentar que quedin el màxim compacte possible

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada