bloc
noticies
novetats

dijous, 27 de desembre del 2012

Tallers AMB COR: pràctics, variats i gratuïts



EL COR ALS BARRIS organitza els Tallers AMB COR per a contribuir a promoure les R de reducció, reutilització i reciclatge de residus. En aquest cas concret es posa l'accent en la recuperació d'objectes i materials. Es tracta d'aprofitar-los i de no llençar-los els sense valorar abans si poden tenir un nou ús.

Són tallers eminentment pràctics, on una persona especialista mostra com realitzar l’activitat concreta. Els conceptes de sostenibilitat, reciclatge i recuperació d’objectes son transmesos de forma clara i exemplificadora.

Estan pensats per a grups d’entre 10 i 15 persones i poden fer-se a la seu de l'associació de veïns i veïnes (AV) dels barris de l’Àrea Metropolitana de Barcelona o bé al carrer, en la modalitat de tallers oberts per a tothom.

Les persones que hi vulguin participar ho han de fer a través de l'associació del seu barri. Les AV poden canalitzar les seves demandes a través del telèfon 932844457. Els tallers són gratuïts.

Amb una durada aproximada de dues hores i mitja, els tallers sempre comencen amb una introducció sobre les bones pràctiques per la millora en la gestió dels residus, per donar pas al desenvolupament del taller pràctic.

L'oferta de tallers és variada.
Segur que hi ha més d’un taller us interessa

A més de contribuir a les R de reduir, reutilitzar i reciclar, podeu posar en pràctica les de R-pensar i R-estrenar, passar-vos-ho bé i sorprendre a més d'un membre de la família i amistats!

Exemples de Tallers AMB COR

- Taller de tapisseria domèstica

Aquest taller ensenya, de manera pràctica, com entapissar cadires, sillonets o sofàs petits.
És ideal per aprendre els principis bàsics de la tapisseria i de la restauració tradicional: singles, lligat de molles... i per conèixer el tipus de material adient tant per entapissar de nou com per restaurar material antic.

Taller de tapisseria

No és tan complicat com sembla! Entapissar, singlar o encolar es pot fer amb resultats més que satisfactoris si t'ensenyen com!

A més a més, contribueix a reduir una considerable quantitat de residus que ara podem veure al carrer els dies de recollida de mobles (i també, malauradament, altres dies que no tocaria!)

- Fem llibretes amb material reciclat

La idea d’aquest taller és ensenyar com fer llibretes a partir de materials que podem trobar fàcilment per casa. D'aquesta manera es dóna una segona vida a a materials aparentment en desús que acabarien sent residus,  es redueix el consum de nous materials i alhora es potencia la creativitat i enginy de les persones que formen part taller.

Llibretes AMB COR, reciclades a partir de cartró, fulls i roba

Reutilitzant materials com cartró, fulls de paper i tela s'aprèn a folrar el cartró, que servirà de tapes amb la tela que triem, i les diferents maneres d'unir els fulls al cos de la llibreta de forma que es puguin recanviar: fent forats amb la màquina de foradar, cosint els fulls entre ells, encolant, etc...

Una bona forma d’aprofitament amb un resultat sorprenent.

- Taller de flors amb monodosis de cafè

A partir de monodosis de cafè buides i netes i de diferents material en desús tals com paper, feltre, tela, botons, pasta crua, fils, llana, taps de plàstic de brics, filferro, pedres, etc... aprendrem a combinar-ho per crear floretes de decoració.

Flors a partir de càpsules monodosis de cafè

Boniques, oi?
Doncs aprendre a fer flors a partir de material que podem trobar per casa, a més d’aconseguir un centre d’allò més decoratiu, permet donar una segona vida a materials aparentment en desús, alhora que potenciem la creativitat i l’enginy.
També dóna peu a explicar a les amistats, veïnat i família els beneficis de prevenir la generació de residus.

- Taller d’elaboració de germinats i brots casolans

La germinació i el cultiu de brots és la tècnica més efectiva per aportar al nostre organisme energia vital concentrada ja que són aliments vius i frescos amb grans quantitats d’enzims, minerals, oligoelements i vitamines.

Fem germinats i brots

En aquest taller s'aprèn a elaborar germinats i brots per introduir-los a la dieta diària i gaudir del plaer de consumir aliments propis (autèntic Km 0).
A més d’una delícia per al paladar, per la seva fàcil digestió, els germinats són ideals per a desintoxicar-se i recuperar-se de malalties.
I part del bon gust que tenen, prové del fet de saber que l'hem auto-cultivat.


Com sol·licitar els tallers
Per tal de planificar les accions, cal que cada AV faci la reserva dels tallers via telefònica, trucant al 932844457 o bé via correu electrònic, a l'adreça elcoralsbarris@sistemasmedioambientales.com.

La realització dels tallers dependrà de la disponibilitat i es farà per ordre de peticions rebudes.

Hi ha més varietat de tallers disponibles, si us plau consulteu-no.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada