bloc
noticies
novetats

divendres, 13 de gener del 2012

Webs d'intercanvi: una altra alternativa de r-estrena



Un cop deixades enrere les festes de Nadal, us oferim un recull de webs on oferir lliurement o intercanviar qualsevol objecte que ja no ens faci servei o que no es vulgui a casa: roba, electrònica, llibres, mobles, joguines...

L'intercanvi és una manera d'allargar la vida dels objectes, aprofitar millor els recursos i mantenir milers d'objectes encara útils fora del circuit dels residus.
Hem seleccionat llocs web d'abast català, estatal i internacional. La majoria us serviran per buscar o donar qualsevol tipus d'objecte; la resta estan especialitzats.

A més d'aquests webs i altres que podeu trobar a internet, recordeu que a nivell local hi ha moltes xarxes i activitats d'intercanvi puntuals que us poden interessar. La informació la trobareu a la pàgina  intercanvis.net i a la del programa Millor que Nou de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Dóna accés a una complerta agenda de mercats d'intercanvi així com a un llistat d'ofertes i demandes d'objectes per municipis, sempre basat en l'intercanvi sense diners. El seu abast són els Països Catalans.

Compta amb més de 3.500 usuaris. Al seu web es pot veure allò que les persones individuals ofereixen o demanen i contactar-hi directament.

Fomenta la donació com a mecanisme per a donar i aconseguir coses sense haver de pagar i sense necessitat d'intercanvis. Un formulari permet exposar els objectes que es volen donar o es necessiten així com  posar-se en contacte amb la persona interessada.

És una xarxa internacional de més de 5000 grups, amb milers d'usuaris que reben i donen coses amb l'objectiu d'allargar-ne la vida útil amb la única condició de ser gratuït.

Altres webs similars
En coneixes alguna més? 
Les has fet servir mai? Ens ho podeu explicar al nostre bloc o a les xarxes socials:
@residus_AMB_COR #restrena


2 comentaris:

volstens ha dit...

A Valls tenen una iniciativa:
http://re-canvi-valls.cat/
a Girona la deixalleria: http://www.deixalleriadegirona.org/ofertes_i_demandes/index.php
i al fòrum de reutilzadme:
http://www.reutilizadme.com/

Projecte LifeCOR ha dit...

Gràcies!

Publica un comentari a l'entrada