bloc
noticies
novetats

dilluns, 4 d’abril del 2011

El COR al Mercat d'Intercanvi de Cornellà (abril 2011)

38 persones s'han fotografiat al foto-mató del COR

Com es veu a les imatges, el projecte Life COR i el Moviment R han estat presents al XI MERCAT D'INTERCANVI de Cornellà de Llobregat.









El Mercat s'ha celebrat el dissabte, dia 2 d'abril, de 10 a 14 hores, la plaça de l'Església.

Els organitzadors han estat l'Ajuntament de Cornellà i lafragua.

Algunes dades

  • Hi han participat 33 taules
  • S'han produït 257 intercanvis
  • Ha estat visitat per més de 300 persones


QUÈ ES EL MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ?
Davant de la gran quantitat de productes en bon estat que tots tenim guardats, amagats i avorrits als armaris, l'Ajuntament de Cornellà vol potenciar l'intercanvi de productes usats com a mitjà per a reduir els residus, afavorir la re utilització i reflexionar sobre el consum responsable; creant un espai cívic i de convivència.

El mercat d'intercanvi vol ser un espai cívic i obert a tothom, on es tracta d'intercanviar objectes en bon estat, que tenim per casa o estem pensant llençar i poden ser útils per altres persones, alhora que podem trobar quelcom útil per nosaltres.És un espai on els diners no tenen cap valor, donat que participar-hi és totalment gratuït i els objectes només es poden intercanviar per altres objectes, no per diners.

COM FUNCIONA EL MERCAT D'INTERCANVI DE CORNELLÀ? Existeixen dues maneres de participar-hi: Reservant les taules que l'ajuntament posa a disposició de tots els ciutadans/es, de manera gratuïta, per tal de mostrar els objectes que es volen intercanviar. (les taules poden ser reservades per persones o entitats); o bé,visitant el mercat amb els objectes que es faran servir per intercanviar.

QUÈ PODEM INTERCANVIAR?  Objectes vells o nous d'utilitat que ja no ens són necessaris, dels quals volem despendre'ns  i intercanvia'ls: llibres i contes, música, pel·lícules i Dvd, electrodomèstics, roba i complements, mobles, eines, objectes de la llar, bijuteria, jocs i joguines, material informàtic, plantes, material d'escriptori i/o despatx, objectes i roba de nadó...i tot allò que creguis intercanviable.

EXEMPLES D'INTERCANVI
La Maria fa temps que busca un casc de motocicleta, se'n va al mercat d'intercanvi amb dos objectes que ella ja no fa servir: una tetera i una jaqueta. Buscant troba la parada d'en Pere, que té un casc en bon estat. En Pere li pregunta a la Maria què li sembla canviar el casc per aquests dos objectes. La Maria accepta el canvi. Un altre exemple: en Joan busca canviar un Cd per un diccionari. La Maria té una parada on exposa una cafetera, però l'interessa el Cd d'en Joan. En el mateix moment, en Pol s'acosta a la parada de la Maria amb un diccionari, d'aquesta manera fan un intercanvi a tres.

INTERCANVIAR OBJECTES SENSE DINERS
Intercanviar és fer realitat un comerç sense diners, que aporta molts beneficis ambientals, econòmics i socials.Amb aquesta iniciativa, Cornellà fa la seva aportació a la creixent oferta de mercats d'intercanvi presencials que estan aflorant a Catalunya durant els darrers anys i que aposten per una nova cultura de la re utilització i el reciclatge.
Si voleu més informació sobre els mercats d'intercanvi la trobareu al blog del programa metropolità MILLOR QUE NOU, 100% vell

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada