Aperitius comparats: dues maneres de consumir
Un vídeo de l'Oficina de Medi Ambient de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), realitzat el novembre de 2009, en el marc del projecte Life SETMANA EUROPEA DE LA PREVENCIÓ DE RESIDUS.
Una bona iniciativa on es demostra que els i les joves estan ben informats en matèria de residus i consum responsable. Ens quedem en la pregunta d'un estudiant que inquireix que ha de dir: el que jo faria o el que estaria millor? Un cop més, ens trobem amb la dissociació entre teoria i pràctica.
La Setmana Europea de la Prevenció de Residus: un projecte LIFE+ d’informació i comunicació
El projecte té 3 anys de durada i està liderat per ADEME, l'Agència del Medi Ambient i del Control de l’Energia de França i els seus socis europeus són: ACR+, l’Associació de Ciutats i Regions per al Reciclatge i la Gestió Sostenible de Recursos de Bèlgica; ARC, l’Agència de Residus de Catalunya; IBGE, l’Institut de Gestió Ambiental de la Regió de Brusselles capital; LIPOR, el Servei Intermunicipal de Gestió dels Residus del Gran Porto
El objectius del Projecte són:
- Fomentar les accions sostenibles de prevenció de residus arreu d’Europa.
- Donar a conèixer l’estratègia i les polítiques de prevenció i de reducció de residus de la Unió Europea i dels seus Estats membres.
- Precisar el concepte de reducció de residus mitjançant les accions realitzades per diversos actors.
- Fornir informació concreta sobre les activitats i els canvis de comportament que permeten actuar amb eficàcia per mobilitzar i estimular el nombre més gran possible de persones perquè actuïn en aquesta direcció.
- Mostrar l’impacte directe del consum en els canvis climàtics i en el medi ambient i plantejar els vincles entre la reducció dels residus i el desenvolupament sostenible.
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada