bloc
noticies
novetats

dissabte, 31 de març del 2012

L'HORA DEL PLANETA

 

Falten 150 minuts perquè apaguem els llums. O el que és el mateix, a 2/4 de 9 (20.30h) totes i tots som cridats a "desendollar-nos".

És el sisè any consecutiu que centenars de milions de persones de tot el món participen a la campanya l'Hora del Planeta, organitzada per WWF i que compta amb el suport de centres educatius, ajuntaments, etc. L'any passat, més de 5.000 ciutats de 135 països, van apagar l'enllumenat dels seus principals monuments i edificis singulars. Un gest simbòlic per a recordar la importància de l'estalvi energètic en la lluita contra el canvi climàtic; un gest simbòlic que cal traduir en accions al llarg de l'any.

QUE PODEM FER PER ESTALVIAR ENERGIA I MANTENIR EL MATEIX CONFORT

A casa consumim energia. Quan cuinem, quan ens dutxem, quan mirem la televisió, fins i tot quan dormim; sempre estem consumint energia: la nevera està endollada, l'aire condicionat o la calefacció en marxa, etc. Però per a millorar la nostra qualitat de vida no cal augmentar el consum d'energia. A la llar podem fer molt per estalviar energia o consumir-la de manera més eficient. A partir de les factures de l'electricitat o del gas, podem conèixer quina és la nostra manera de consumir energia a casa i, a partir d'aquí, prendre mesures per reduir el consum i, al mateix temps, l'import de les factures.

Una familia de 4 persones, en un habitatge de 90 m2, a l'àrea metropolitana, consumeix de 10.000 a 14.000 kWh/any, que poden suposar una despesa entre 600 i 1000 euros/any, segons l'Institut Català de l'Energia. En aquesta pàgina trobareu informació i consells per a fer un consum energètic eficient i resposable.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada