bloc
noticies
novetats

divendres, 23 de desembre del 2011

Els nostres residus, la nostra responsabilitat


Aquest matí, el Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat i l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) han presentat una nova campanya per al foment de la prevenció i la recollida selectiva de residus adreçada a tota la població.

Conscienciació i consum resposable
Sota el lema Els nostres residus, la nostra responsabilitat la campanya fa èmfasi en la necessitat de consumir de forma responsable, generar menys residus i separar adequadament els residus i dipositar-los al contenidor corresponent per a facilitar-ne la recuperació i abaratir el cost del seu tractament.

La campanya s’ha desenvolupat amb la col·laboració i finançament dels sistemes integrats de gestió de residus, que assumeixen el compliment dels objectius de reciclatge i valorització segons la normativa vigent, així com amb la participació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i altres ens locals.

La calculadora
Com a eina complementària, s'ha posat en marxa un web que permet calcular quants residus genera cada persona.

Això on va?
La campanya també disposa d'una aplicació 2.0 que informa sobre com separar els residus i què se'n fa de cadascun d'ells, així com consells pràctics per reduir-los.



A l'Àrea Metropolitana de Barcelona generem menys residus
La campanya planteja la necessitat que cadascú prengui consciència dels residus que genera i actuï en conseqüència. Per això aquest matí, en la presentació han recordat les dades de generació de residus a Catalunya l'any 2010, on cada persona va produir una mitjana de 1,5 kg de residus al dia, 10,5 kg a la setmana, 45,5 kg al mes i 547,5 kg a l’any.

http://www.dadesambientals.cat
Als 36 municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), cada persona va generar un 10% menys de residus que al conjunt de Catalunya i no arriba a la mitja tona a l'any:  1,35 kg/dia, 9,45 kg /setmana, 40,5 kg/mes i 492,7 kg/any.  No obstant això, la prevenció i la recollida selectiva continuen sent una prioritat de l'AMB. El projecte Life COR i la campanya 2.0 Moviment R en són els principals instruments.

Una campanya #restrena
La campanya, que es fa en premsa, ràdio, televisió, opis, internet, cinemes i pantalles de centres comercials, ha començat avui i durarà fins al 12 de gener, coincidint amb l'època de l'any què es generen més residus, sobretot d'envasos i embolcalls.
Com sabeu, des de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, estem treballant aquest tema aportant suggeriments i consells, tasca que hem agrupat sota el lema R-Estrena el nadal. Aquests son els articles publicats fins ara:

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada