bloc
noticies
novetats

dilluns, 26 de desembre del 2011

RECICLA LA TEVA CUINA: receptes originals i creatives amb sobres

Receptari elaborat a partir dels tallers realitzats a la Setmana Europea de Prevenció de Residus, amb la participació de cuiners de referència a Navarra com Alex Múgica, Iñaki Pikabea y Mikel Zeberio.

Hi trobareu diverses receptes del llibre Reciclaje i alta cocina, d'Alex Múgica, Gourmand World Cookbook Awards 2008 al millor llibre de cuina escrit per cuiners:
Trufes de foie amb xocolata i ametlles; Bunyols de fabes amb cloïsses; Croquetes de patates a la riojana; Reciclatge de xai al forn; o Fideuà de callos i bolets.

I també receptes de Zebeiro (Restaurant Kixkia) i Pikabea (Restaurant Zalain), com Crema americana; Rissotto de verdures; Rapet amn verdures; Sopa de carn amb verdures, carn en salsa i croquetes; Torrija de Xixona amb sorbet de cava i Puding de fruites.
Totes les receptes les trobareu en aquest enllaç.

La iniciativa Recicla tu cocina contra el malbaratament alimentari forma part d'una campanya endegada pel Gobierno de Navarra amb el títol Por unas navidades sostenibles. Recicla con cabeza / Eguberri iraunkor batzuen alde. Birziklatu zantzuz.


L'objectiu de la campanya és la disminució d'impropis en el contenidor verd (elements que no són envasos de vidre i que, per tant, no han d'anar al contenidor, com bombetes, gots o copes, vidres.. així com els taps i les tapes de les ampolles i els pots).

La campanya, que compta amb el suport d'Ecovidrio, és un instrument del Plan Integral de Gestión de Residus 2010-2020 del govern de Navarra.

Teniu receptes de cuina de sobres?
Ens ho podeu explicar al nostre bloc o a les xarxes socials:
 @residus_AMB_COR #restrena

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Idees per aprofitar el menjar que sovint sobra per les festes de Nadak per a fer plats que podem anar preparant dies després:

Torrons: els podem aprofitar per fer galetes, mousse o gelats. També podem afegir-los a pastissos i com a decorats d'algunes postres.

Neules: podem aprofitar-les ben triturades per preparar la base d'un pastís dolç.

Cava: Podem afegir-lo en rostits o bé fer-ne unes postres a base de gelatina.

Publica un comentari a l'entrada