bloc
noticies
novetats

dijous, 15 de desembre del 2011

Un arbre de #restrena el nadal: ecològic i integrador

Ara ha fet un any, a començaments de desembre, es va produir un incendi forestal als turons de Monte Carmelo, prop de Haifa, al nord d'Israel, que va calcinar unes 5.000 hectàrees i 5 milions d'arbres i es va cobrar la vida de 41 persones. Una tragèdia humana i ecològica de primer ordre.


Aleshores, l'Ajuntament de Haifa va decidir posar un arbre diferent per Nadal. Hadás Itzcovitch, dissenyadora industrial local, amb l'ajuda del seu pare, l'artista Ernesto Modi, va acceptar el repte de projectar-lo, construir-lo i col·locar-lo. El resultat: un arbre de nadal construït amb 5.480 ampolles de plàstic reciclades, de més d'11 metres d'alt i enllumenat amb led.

Un arbre blau molt verd
Hadás va decidir construir un arbre que requerís la col·laboració de la gent i que a la vegada fos un reclam a favor de la reutilització i el reciclatge:

Hadás propuso no sólo alegrar a los ciudadanos, sino además tratar de aumentar la conciencición del publico a través del reciclado y el uso de materiales baratos que diariamente se tiran y que por lo general hay en cada casa; todo para mostrar que reutilizándolos es posible llevar a cabo emprendimientos en conjunto. (Argentina.co.il, 23 diciembre 2010)

Un arbre integrador
Es van recollir 8.000 ampolles, de les quals es van seleccionar 5.480. Un valor afegit és que en la recol·lecció d'ampolles de plàstic per a l'arbre hi van col·laborar persones de totes les comunitats: jueva, musulmana i cristina.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada